BeKLim verkende de wereld! Het kampverslag

Vrijdag 1 mei… Koffers gepakt… Klaar om in te checken op vlucht Beklim235 met bestemming ????

Aangekomen in de luchthaven “Kariboe” werd pas duidelijk wat onze bestemming zou zijn. Na een grondige controle van de bagage en een check door de douanier, vertrokken sommigen naar Oceanië, anderen naar Zuid-Amerika, nog anderen naar Azië, …

Toen iedereen ingecheckt was, konden de kennismakingsspelletjes beginnen: Uniekerke, domino, … We speelden er op los. En van al dat spelen kregen we natuurlijk honger. 3 ketels soep en 10 Turkse broden later, konden we er weer tegenaan gaan. Een reis rond de wereld, met quizvragen, miles verzamelen, opdrachten en zelfs je eigen Brusselse wafel bakken. Wat een wereldse start.

Na een fantastische nachtrust, reisden we weer verder. Maar deze keer namen we enkele risico’s… We smokkelden mensen, ivoor, eieren, drugs, wapens, aapjes, …. En soms, heel soms, werden we betrapt door de douanier of het douane-varken… en we werden we gevangen gezet. Ondanks deze kleine tegenslagen, slaagden we erin om ook het smokkelbosspel tot een goed einde te brengen en onze wereldpuzzel af te krijgen.

Nu onze opdracht er op zat, namen we buiten heerlijke geuren waar. Op een vuurtje werden er voor ons gewoon echte Amerikaans hamburgers gebakken. Wat smaakten ze heerlijk!

In de namiddag reisden we tegen te klok door wel 10 verschillende landen. Overal moesten we een opdracht uitvoeren. Probeerde jij al eens in 5 minuten zoveel mogelijk t-shirts aan te trekken? Of geblinddoekt een vierkant maken met een touw? Bouwde jij al eens zonder ze zelf te zien, een legoconstructie na? Of opende jij al eens een cijferslot zonder dat je het nummer kende? Onze Beklim-wereldreizigers probeerden het allemaal. En het liep fantastisch goed…. Zo goed dat ze beloond werden met een heus Beklim-kussensloop. Vanaf nu slapen onze wereldreizigers als roosjes.

Na die heerlijke Amerikaanse maaltijd van vanmiddag, stonden er op zaterdagavond Aziatische gerechten op het menu: nasi of bami, wokgroenten, zoutzure of curry saus, kip. En ook aan stokjes was gedacht. Wat een opdracht, al bleken sommige Beklimmers natuurtalenten te zijn.

Zaterdagavond zetten we ons beste beentje voor. De Boezeroenen leerden ons enkele wereldse volksdansen. Met lange rok of rood sjaaltje aan dansten we “Bal in de straat”, de kusjesdans, … Groot en klein, jong en oud, meisjes en jongens, iedereen deed gezellig mee. Nooit gedacht dat volksdansen zo intensief kon zijn. Een welverdiende pauze werd dan ook goed gesmaakt. En naderhand werd iedereen beloond met een glaasje fris en wat chips. Wat een toffe avond was het weer.

Zondagmorgen werden we gewekt door heerlijke geuren. Een echt English Breakfast stond op ons te wachten: spek en ei, bonen in tomatensaus, worstjes, …. Aan alles was gedacht. Druppelsgewijs kwamen de Beklimmers de eetzaal binnen, en genoten van het stevige ontbijt.

Daarna moesten er koffers gepakt worden. Er moest al vroeg uitgecheckt worden, want er stond nog een evenement gepland in ons reisschema. De oudste Beklimmers daagden de jongsten uit in een één-tegen-allen. Kledingkettingen werden gemaakt, kroonkurken geteld, emmers met een lepel leeggeschept, minuten tegen een muur gepraat, maar ook minuten met z’n allen gezwegen… De jongeren brachten alle opdrachten tot een goed einde en konden alzo een ticket voor de terugreis bemachtigen.

Het was weer eens een geweldige reis volgens onze kinderen en jongeren. Onze reisfoto’s delen we ook graag met jullie, dan kunnen jullie ook wat meegenieten.

Tot volgend jaar?!