2016: BeKLim pauzeert nog wat meer….

2016 leek warm te beginnen, maar winterkoffie (Small)eindelijk is er dan toch de winterkou! We wensen jullie een fijn 2016 met heel veel hartverwarmende momenten!

 

 

(foto via unsplash.com)

We lieten het al eerder weten: het organiseren en plannen van activiteiten binnen BeKLim, vraagt heel wat inzet en tijd van de bestuursleden. In 2014 zetten we de BeKLim-activiteiten al even in de pauze-stand. Het aantal ouderavonden en activiteiten ging  de laatste maanden flink naar beneden.

Ondertussen hebben enkele bestuursleden andere wegen ingeslagen, vulden onze agenda’s zich met andere persoonlijke bezigheden, en werden onze eigen kinderen groter, waardoor ze minder nood hebben aan de aangeboden activiteiten.

Daarom hebben we de knoop doorgehakt: er zal dit jaar geen BeKLimkamp georganiseerd worden.

We herbronnen ons ondertussen en gaan na wat er in de toekomst nog mogelijk is. Tot binnenkort!

Kijk omhoog! Gezinsactiviteit in het Europlanetarium

Het schooljaar is al weer 4 maanden oud, het jaar 2015 bijna om. Maar nog niet helemaal! Daarom organiseren graag nog net voor het eindejaar een activiteit voor jong … en iets minder jong.

Bezoek aan het Europlanetarium – spelletjesmiddag – praatcafé
Op maandag 28 december van 13:45u tot 17:00u
in het Europlanetarium, Genk

Unsplash - Doug Waters

Op maandag 28 december gaan we naar het Europlanetarium. Kinderen van de lagere school zien  de voorstelling “Earth, Moon, Sun”, brengen een exclusief bezoek aan de sterrenwacht, en maken een echte sterrenklok.

Voor de oudere BeKLimmers van het middelbaar organiseren we op hetzelfde moment een leuke spelletjesnamiddag.

Maar ook de ouders komen aan hun trekken! We voorzien een zaaltje zodat we een plek hebben voor gesprekken en ons verhaal kunnen doen.

Kortom: een echte gezinsactiviteit met voor elk wat wils!

Praktisch

We komen samen om 13u45 aan het Europlanetarium , Kattevennen, Planetariumweg 18, 3600 Genk.

Kostprijs, ter plaatse te betalen:
deelname bezoek planetarium en workshop: 10 €
spelletjesnamiddag: 3€
ouders: 3€

Interesse? Inschrijven kan op secretariaat@beklim.be ten laatste op 22 december. Vermeld duidelijk voor welke activiteit je inschrijft en voor hoeveel personen.

Lego WeDO en Robots workshop

Misschien kennen jullie de techniek – & wetenschapsacademie al en hebben jullie al eens een techniek of wetenschaps-kamp gevolgd in de voorbije vakantie? Dan weet je nu zeker dat je dit zeker nog eens wil doen met andere Beklimmers.

Of misschien ken je het nog niet en wil je er wel eens mee kennismaken? Dan verwachten we jullie zeker op vrijdag 6 november voor een Lego-workshop!

Lego WeDO en Robots workshop
Op vrijdag 6 november van 13u00 tot 15u30
ism de techniek- & wetenschapsacademie van het UCLL

Je bouwt een robotje en brengt hem tot leven. Je laat hem verschillende bewegingen uitvoeren, de mogelijkheden zijn oneindig. En welke robot legt het hindernissenparcours het snelst af?

Er zullen workshops worden ingericht voor de kinderen van 6 tot 9 jaar en voor de 10-plussers. Praktische info volgt nog maar je kan je nu al inschrijven om er zeker van te zijn dat je de herfstvakantie op een leuke en creatieve manier kan afsluiten!

Praktisch
Deze workshop is voor alle BeKLimmers van 6 tot en met 12 jaar.
Kostprijs van de workshop: €8
Datum: vrijdag 6 november 2015
Start: 13u00
Einde: 15u30
Locatie: Techniek- & WetenschapsAcademie,
Greenville,  Houthalen-Helchteren

Inschrijven kan door een mail te sturen naar het secretariaat. Vermeld zeker de leeftijd van de kinderen! En: volzet is volzet…

Praatcafé : Huiswerk, zinvol of niet?

Bevordert huiswerk het zelfstandig leren werken of berooft het net onze kinderen van hun tijd om dingen te doen die hen echt interesseren? Moet je als ouders je kinderen helpen met huiswerk maken of net niet ? Wat als je kind echt niet graag huiswerk maakt?

Praatcafé: Huiswerk, zinvol of niet?
op woensdag 21 oktober om 20:00u.
in het ontmoetingscentrum St. Katarina
Nicolaas Cleynaertslaan, Hasselt

Een boeiend onderwerp waar we zeker een avond over kunnen volpraten!

onderpresteren

Praktisch
Dit praatcafé gaat door in het ontmoetingscentrum St. Katarina, Nicolaas Cleynaertslaan, Hasselt, op woensdag 21 oktober om 20:00u. De deuren staan open voor ouders, leerkrachten en therapeuten, maar ook voor beleidsmakers. Misschien zijn er ook tieners die graag zelf komen vertellen hoe zij het studeren aanpakken ?

De prijs is €10 per persoon, drankje inbegrepen.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar het secretariaat (let op: niet antwoorden op deze mail!), graag ten laatste vrijdag 2 oktober 2015. We weten ook graag met hoeveel personen je komt. Voor leerkrachten of begeleiders leveren we op verzoek een bewijs van deelname af.

Iedereen is welkom!

BeKLim verkende de wereld! Het kampverslag

Vrijdag 1 mei… Koffers gepakt… Klaar om in te checken op vlucht Beklim235 met bestemming ????

Aangekomen in de luchthaven “Kariboe” werd pas duidelijk wat onze bestemming zou zijn. Na een grondige controle van de bagage en een check door de douanier, vertrokken sommigen naar Oceanië, anderen naar Zuid-Amerika, nog anderen naar Azië, …

Toen iedereen ingecheckt was, konden de kennismakingsspelletjes beginnen: Uniekerke, domino, … We speelden er op los. En van al dat spelen kregen we natuurlijk honger. 3 ketels soep en 10 Turkse broden later, konden we er weer tegenaan gaan. Een reis rond de wereld, met quizvragen, miles verzamelen, opdrachten en zelfs je eigen Brusselse wafel bakken. Wat een wereldse start.

Na een fantastische nachtrust, reisden we weer verder. Maar deze keer namen we enkele risico’s… We smokkelden mensen, ivoor, eieren, drugs, wapens, aapjes, …. En soms, heel soms, werden we betrapt door de douanier of het douane-varken… en we werden we gevangen gezet. Ondanks deze kleine tegenslagen, slaagden we erin om ook het smokkelbosspel tot een goed einde te brengen en onze wereldpuzzel af te krijgen.

Nu onze opdracht er op zat, namen we buiten heerlijke geuren waar. Op een vuurtje werden er voor ons gewoon echte Amerikaans hamburgers gebakken. Wat smaakten ze heerlijk!

In de namiddag reisden we tegen te klok door wel 10 verschillende landen. Overal moesten we een opdracht uitvoeren. Probeerde jij al eens in 5 minuten zoveel mogelijk t-shirts aan te trekken? Of geblinddoekt een vierkant maken met een touw? Bouwde jij al eens zonder ze zelf te zien, een legoconstructie na? Of opende jij al eens een cijferslot zonder dat je het nummer kende? Onze Beklim-wereldreizigers probeerden het allemaal. En het liep fantastisch goed…. Zo goed dat ze beloond werden met een heus Beklim-kussensloop. Vanaf nu slapen onze wereldreizigers als roosjes.

Na die heerlijke Amerikaanse maaltijd van vanmiddag, stonden er op zaterdagavond Aziatische gerechten op het menu: nasi of bami, wokgroenten, zoutzure of curry saus, kip. En ook aan stokjes was gedacht. Wat een opdracht, al bleken sommige Beklimmers natuurtalenten te zijn.

Zaterdagavond zetten we ons beste beentje voor. De Boezeroenen leerden ons enkele wereldse volksdansen. Met lange rok of rood sjaaltje aan dansten we “Bal in de straat”, de kusjesdans, … Groot en klein, jong en oud, meisjes en jongens, iedereen deed gezellig mee. Nooit gedacht dat volksdansen zo intensief kon zijn. Een welverdiende pauze werd dan ook goed gesmaakt. En naderhand werd iedereen beloond met een glaasje fris en wat chips. Wat een toffe avond was het weer.

Zondagmorgen werden we gewekt door heerlijke geuren. Een echt English Breakfast stond op ons te wachten: spek en ei, bonen in tomatensaus, worstjes, …. Aan alles was gedacht. Druppelsgewijs kwamen de Beklimmers de eetzaal binnen, en genoten van het stevige ontbijt.

Daarna moesten er koffers gepakt worden. Er moest al vroeg uitgecheckt worden, want er stond nog een evenement gepland in ons reisschema. De oudste Beklimmers daagden de jongsten uit in een één-tegen-allen. Kledingkettingen werden gemaakt, kroonkurken geteld, emmers met een lepel leeggeschept, minuten tegen een muur gepraat, maar ook minuten met z’n allen gezwegen… De jongeren brachten alle opdrachten tot een goed einde en konden alzo een ticket voor de terugreis bemachtigen.

Het was weer eens een geweldige reis volgens onze kinderen en jongeren. Onze reisfoto’s delen we ook graag met jullie, dan kunnen jullie ook wat meegenieten.

Tot volgend jaar?!